Film

Kortfilms uit de Visegradgroeplanden

Flagey (Brussel)
05/12/16

De officiële instellingen van de landen van de Visegradgroep in Brussel organiseren een filmavond met een kortfilm uit elk van de lidstaten - Hongarije, Polen, Slovakije en Tsjechië. De films brengen het nieuwste van de Centraal-Europese cinema.
De Poolse film is Hycel (The Dogcatcher) van de regisseur Daria Woszek. Deze film staat op de lijst voor een Oscar en zal worden voorgesteld tijdens de avond door Daria Woszek in eigen persoon.

PROGRAMMA
  • Hycel (The Dogcatcher), Polen, Daria Woszek, 30 min, 2015
  • Irresponsible Loves, Tsjechië, Katka Hornova, 48 min, 2011
  • Sound of Concrete, Hongarije, Istvan Kovacs, 30 min, 2015
  • From Slovakia with Love, Slovakije, Pavol Barabas en Robert Sveda, 55 min, 2015
Alle films zijn gesproken in hun originele taal met Engelse ondertiteling.

PRAKTISCHE INFORMATIE
>>> Flagey (Heilig-Kruisplein, 1050 Brussel), Studio 5 - zie kaart
>>> maandag 5 december - 18u30
>>> Gratis! Reservatie verplicht via ewa.haczyk@msz.gov.pl (reserveren mogelijk tot 2 december)

Deze filmavond wordt georganiseerd door de Permanente Vertegenwoordiging van Polen bij de Europese Unie, de Culturele Dienst van de Ambassade van Hongarije, de Permanente Vertegenwoordiging van Slovakije bij de Europese Unie, de Permanente Vertegenwoordiging van Tsjechië bij de Europese Unie en de Vertegenwoordiging van de regio Zuid-Moravië. Met de steun van het Pools Instituut in Brussel, het Brussels Film Festival en de regio Kujavië-Pommeren.


Hycel (The Dogcatcher)
The Dogcatcher is een zwarte komedie die het verhaal vertelt van een man die honden kidnapt voor losgeld terwijl hij zich voorstelt aan zijn slachtoffers als de redder van hun trouwe viervoeter. Op een dag steelt hij een Duitse herder die echter een straathond blijkt te zijn.

Regie: Daria Woszek
Script: Daria Woszek, Jagoda Janowska
DOP: Michał Sosna
Montage: Piotr Mendelowski
Cast: Janusz Chabior, Anna Antoniewicz, Marian Dziędziel, Sławomir Rokita, Tomasz Schimscheiner, Grażyna Szapołowska, Juliusz Krzysztof Warunek, Agnieszka Wosińska
Muziek: Marcin Macuk
Productie: Cor Leonis Production, All Muses

De Visegradgroep is een politieke groepering van vier Centraal-Europese landen, met name Hongarije, Polen, Slovakije en Tsjechië. De groep werd opgericht in 1991 om het proces van Europese integratie in de regio te versnellen. De huidige rol is gericht op het verhogen van de supranationale samenwerking in dit deel van het Europese continent. De Visegradgroep heeft een roterend voorzitterschap dat van juli 2016 tot juni 2017 wordt uitgeoefend door Polen.
+++ www.visegradgroup.eu/


Flagey
FrançaisFrançais NederlandsNederlands EnglishEnglish
 
Nieuwsbrief
brussel@instytutpolski.org
Isuu