Muziek

Masterclass en concert van de componiste Elżbieta Sikora

Koninklijk Conservatorium Brussel
06/12/16
Elżbieta Sikora © NFM Elżbieta Sikora © NFM

De Poolse componiste Elżbieta SIKORA zal aanwezig zijn in het Koninklijk Conservatorium van Brussel voor de lezing "Sound reality in music" die ze zal opluisteren met haar werk Lisboa, tramway 28Chicago al fresco en Axe rouge. In de namiddag volgt er een masterclass over de muziektechnologie van de componiste en pedagoge Katarina GLOWICKA. Deze is toegankelijk voor de studenten die 's avonds het werk van Elżbieta SIKORA zullen brengen onder haar eigen leiding.

PROGRAMMA
Elżbieta Sikora, Flashback
Elżbieta Sikora, Lisboa, tramway 28
Elżbieta Sikora, Rouge d'été
Elżbieta Sikora, Chicago al fresco
Saxofoon: Henrique PORTOVEDO
Geluidsprojectie: Elżbieta SIKORA

+++ Op de website van het Conservatorium

PRAKTISCHE INFORMATIE
>>> Koninklijk Conservatorium Brussel, Kleine Concertzaal (Kleine Zavel 5, 1000 Brussel) – zie kaart
>>> dinsdag 6 december 2016
_____10u30 > 13u: lezing "Sound reality in music" met Elżbieta SIKORA aangevuld met fragmenten van haar werk Lisboa, tramway 28, Chicago al fresco en Axe rouge V
_____14u30 > 17u30 masterclass voor de studenten compositie
_____19u00 > 19u50 concert met de studenten muziektechnologie van het Conservatorium onder leiding van Elżbieta SIKORA met Henrique PORTOVEDO op de saxofoon
>>> Gratis. Reservatie wenselijk voor 2 december op het adres brussel@instytutpolski.org.


Elżbieta SIKORA
Elżbieta Sikora werd geboren in 1943 in Lviv. Ze studeerde compositie in Warschau met Tadeusz Baird en Zbigniew Rudziński, elektroakoestische muziek met Pierre Schaeffer en François Bayle en compositie en analyse met Betsy Jolas in Parijs. Samen met Wojciech Michniewski en Krzysztof Knittel richtte ze de Componistengroep KEW op. Ze doorliep stages in muzikale informatica aan het IRCAM in Parijs, en aan Stanford en het CCRMA in de Verenigde Staten. Ze ontving beurzen van de Franse regering, van de stad Mannheim en de Stichting Kościuszko. Ze woont in Parijs sinds 1981.
Ze heeft meer dan 50 werken op haar conto staan waaronder drie opera's, drie balletwerken, verschillende symfonieën, concerto's, kamermuziek, elektroakoestische muziek en gemengde muziek. Ze viel geregeld in de prijzen zoals de Prix Magistère in Bourges, de Prijs "Nouveau Talent Musique" van de SACD, Prix de Printemps van het SACEM, een Speciale Vermelding van de Academie van de Lyrische Plaat. Ze werd genomineerd voor de Chevalier de l'Ordre des Arts et Lettres (Frankrijk) en ontving het Ridderkruis van de Orde der Verdienste (Polen).

Ze is artistiek directeur van het festival Musica Electronica Nova van Wrocław. 
Haar nieuwe opera "Madame Curie" werd gecreëerd door het Opera Bałtycka van Gdańsk en ging in première in het Auditorium van de UNESCO in Parijs in november 2011.
+++ www.elzbietasikora.com/Katarina GLOWICKA
Katarina Glowicka is componiste en pedagoge. Ze geeft het vak elektronische muziek en compositie aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Op regelmatige basis nodigt ze internationale musici uit om samen te werken met het Conservatorium. In het kader van haar lessen heeft ze onlangs Marek CHOŁONIEWSKI en Gośka ISPHORDING uitgenodigd.
+++ www.glowicka.com/ Fotogalerij

FrançaisFrançais NederlandsNederlands EnglishEnglish
 
Nieuwsbrief
brussel@instytutpolski.org
Isuu